Seminarium om Makt/Egenmakt i Göteborg

Datum: 10 januari
Tid: 11.00–17.00
Plats: ICIA Järnmalmsgatan 5 Ringön Göteborg

VÄLKOMNA TILL SAMTAL OM MAKT/EGENMAKT I DESIGNBRANSCHEN 10 JANUARI PÅ ICIA!

I samband med utställningen Makt/Egenmakt bjuder Omforma in till ett seminarium om diversitet, och kreativitet som röjer nya vägar genom designfältet! Omforma presenterar sin undersökning av designbranschen, vi får ta del av föreläsningar och samtal me Rojin Pertow, Omformas skribent och Galagos chefredaktör, Love Jönsson chef på RIAN designmuseum och Malin Busck och Emelie Röndahl som deltar i utställningen Makt/Egenmakt. Seminariet hålls i samma lokal som utställningen: Institute for Contemporary Ideas and Art Järnmalmsgatan 5, Ringön Göteborg

Seminariet är kostnadsfritt men vi vill gärna ha in en anmälan så att vi vet antal när vi ska ordna lunchmat. Där finns också möjlighet att ge oss ett meddelande om mat, allergi, tillgänglighetsbehov etc.

Länk till anmälan

 

PROGRAM 10/1 2020:

11.00 Omforma presenterar sin genomlysning av designbranschen samt vittnesmål som visar ett fält präglat av likartade värderingar och estetik.

12.00 Lunch

13.00 Emelie Röndahl (en av Omformas utställare) föreläser om sin praktik och arbetet med ‘Google Weaving Stop Time’.

14.00 Rojin Pertow (Omformas skribent och chefredaktör på Galago) i samtal med Love Jönsson (chef på Rian Designmuseum) och Malin Busck (designer och en av Omformas utställare). Samtalet kommer att kretsa kring estetik, tradition, ekonomi, kommers, inkludering, exkludering, vithetsnorm, nationalism och annat som lurar bakom begreppet “svensk design”.

15.15–16.30 Rundabordssamtal med yrkesutövande formgivare, politiker med intresse för kultur, företagare inom designfältet, anställda och studerande på konstskola/högskola eller på annat sätt involverade i designvärlden.

16.30 Avrundning/sammanfattning och mingel

Kom också på vernissage för utställningen Makt/Egenmakt i designbranschen 7 januari kl 18.00!
https://www.facebook.com/events/2727227407340020/

Genomförs med stöd av Statens Kulturråd och Västra Götalandsregionen.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com