Gör din plats!

Utveckla på tvären! Art Center Sjuhärad bjuder in till en workshopdag med fokus på kulturdriven platsutveckling och villkoren för konstnärer och kreativa näringar på den mindre orten.

Med dagen vill vi stimulera samverkan mellan offentliga aktörer, konst- och kulturaktörer och det privata. Med gemensam kraft får vi redskap och idéer för att utveckla våra platser.

Program:

– Inspirerande föreläsning med Björn Ohlén, utvecklare på Förvaltningen för kulturutveckling. Björn pratar om hur kulturen kan vara katalysator i platsers utveckling. “För en långsiktig och hållbar platsutveckling krävs en bred samverkan mellan civilsamhälle, näringsliv och offentliga aktörer.”

– Workshop med Omforma, en ideell förening som utforskar nya strukturer för designbranschen i regionen. I workshopen undersöker vi makt och egenmakt, kring att få syn på sitt eget och andras nätverk och hur en kan bredda och förändra det.

– Dagens samtalsledare: Matilda Klamas, regissör och konstnärlig ledare på Teater Nu där hon kombinerar sin konstnärliga praktik med idéer kring samhällsentreprenörskap och kulturell infrastruktur. Tidigare projektledare för Scenkonstguiden.

Vi bjuder på lunch! Dagen är kostnadsfri, men vi tar ut en no show-avgift vid sen avbokning.

En kostnadsfri buss avgår från Bollebygd, Borås och Kinna. Du bokar din plats när du fyller i din anmälan. Det går också bra att ta sig till Uddebo på egen hand! Adressen är: Kilavägen 11, Uddebo. Parkering finns precis utanför lokalen.

Plats: Väveriet, Uddebo
Datum: Fredag 21 februari, 10.00-15.00

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com