Hadil Mohamed

Vi fortsätter publicera utdrag ur våran bok Makt/Egenmakt som är nominerad till årets fackbok av Publishingpriset. Den här veckan har turen kommit till Hadil Mohameds intressanta krönika om att leva och vara verksam i London och i Sverige med normavvikande namn och kropp. Hadil Mohamed arbetar som grafisk formgivare med starkt fokus på diversitet med bas i Stockholm. Läs hela Hadil Mohameds krönika i vår bok Makt/Egenmakt i designbranschen som du kan beställa av oss för 150:- +porto (hej@omforma.se) eller låna på biblioteket.

 

Här är ett utdrag ur Hadil Mohameds text:
“Min karriär har centrerat kring att visa hur samhället egentligen ser ut som en kontrast till det massmedierna avbildar. I flera år har mitt fokus varit att bryta vithetsnormen och kommunicera mångfald i alla budskap och kampanjer jag har drivit. Mitt val av arbete och min drivkraft i min konst är att skapa naturliga platser i sammanhang och diskussioner där normavvikande kroppar inkluderas, då jag själv är ett offer för denna exkludering. En plats där vi inte behöver ursäkta våra olikheter och ett sammanhang där vi själva får bestämma vad som skrivs om våra kroppar och hur vi avbildas.

 

Idag arbetar jag som grafisk formgivare i Stockholm och jag kan ännu inte säga att jag har hittat en arbetsplats som lever upp till min förväntan av inkludering. Ända sedan jag flyttade hem från London har jag konstant behövt slåss för ett mångfaldstänk på mina arbetsplatser. Jag känner mig fortfarande inte hemma i den svenska designbranschen men jag älskar hantverket och därför är jag oförmögen att lämna den bakom mig. Just därför är det viktigt för mig att fortsätta prata om mångfald på mina arbetsplatser. Jag jobbar konstant med bilder, texter och färger som ska representera (och påverka) en målgrupp, och i de valen ligger hela min strategi för att bygga mångfald inifrån. Jag väljer min design med omsorg så att den kan vara ett budskap för alla.”
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com