Makt/Egenmakt +Gotlands kulturrum

Hur ser design ut som skapas utifrån egenmakt och vad händer med oss som arbetar med design?

VERNISSAGE 25 JANUARI

Det är frågor som illustreras i Omformas utställning Makt/Egenmakt med vernissage den 25 januari på Gotlands kulturrum.

Utställningen är öppen 25e januari – 9 februari, måndag stängt, tisdag kl 12–16, onsdag 12–16,
torsdag 12–18, fredag 12 –16, lördag 12–16, söndag 12–16

Makt/Egenmakt är en illustration av vår undersökning Omforma –Nya strukturer för designbranschen. Den låter dig uppleva hur ojämnt fördelad makten är i designbranschen genom att välja väg genom utställningen. Men också motsatsen när vi får möta dem som gått sin egen väg. En hyllning till designers som trampat upp nya vägar i designfältet!

För att blicka framåt presenterar vi 8 fantastiska designpraktiker som trampar upp nya stigar på designfältet – för sig själva och andra. Våra utställare är Vanessa Fernandez, BOOM!, Malin Busck, Emelie Röndahl, Dawn Wong, Majority Design, Catherine Anyango Grünewald och Stoorstålka. Om dem går att läsa mer i vår bok Makt/Egenmakt i designbranschen som förutom att vara en antologi med granskande texter om design i Sverige också är vår utställningskatalog. Den kommer att finnas på Gotlands kulturrum men kan också köpas av oss eller lånas på biblioteket.

SEMINARIUM 31 JANUARI

I samband med utställningen bjuder vi in till ett seminarium för alla som är intresserade av design, politik, diversitet, och kreativitet som röjer nya vägar genom designfältet.

Omforma presenterar sin undersökning av designbranschen, vi får ta del av föreläsningar och panelsamtal med industridesignern och forskaren Karin Ehrnberger, Gotlandsbaserade designern Claudia Kim, Nina Westman från KRO som också ställer ut tillsammans med gruppen BOOM!, designern och episka grundare av Vamlingbolaget Stina Torsson och flera regionala kreatörer.

Seminariet är kostnadsfritt men vi vill gärna ha in en anmälan så att vi vet antal när vi ska ordna lunchmat. Där finns också möjlighet att ge oss ett meddelande om mat, allergi, tillgänglighetsbehov etc.

Anmäl dig här

OM OSS

Omforma har sedan 2015 arbetat med att göra vårt arbetsliv i designbranschen mer feministiskt, intersektionellt och inkluderande, att åstadkomma social förändring för yrkeskåren, och i slutänden för användarna av de produkter som är resultatet av våran praktik.

Utställningen har vernissage den 25 januari 2020 kl 16.30

Utställningen visas 25 januari –9 februari 2020 på Gotlands kulturrum, Specksrum 6, Visby

Seminarium 31 januari kl 09.00 – 17.00.

Kontakta oss på hej@omforma.se

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com