Boken

Boken ‘Omforma – Nya strukturer för designbranschen’ är våran undersökning i text och den vänder sig till designer, designföretag, designorganisationer, institutioner och politiker som arbetar med design. Omforma riktar sig även till andra som vill veta hur maktstrukturer kan påverka en liten bransch.

”Hur ter sig designbranschen för alla dem som verkar i den? Den frågan bestämde sig en grupp formgivare för att besvara. De fann en bransch, uppdelad efter kön och präglad av en maktelit med likartade värderingar och en estetisk samsyn. Konsekvenserna av detta och konstruktiva förslag till förändring kan du läsa om här.
Omforma – Nya strukturer för designbranschen vänder sig till designer, politiker, designföretag, designorganisationer och institutioner som arbetar med design. Omforma riktar sig även till andra som vill veta hur maktstrukturer kan påverka en liten bransch. Design omger oss dagligen – vilka som tar plats och ges plats inom dess ramar har inverkan på allas våra liv.”

Boken är utgiven av Arvinius förlag och finns att låna på de flesta universitetsbibliotek och på HDK och Konstfacks bibliotek. Det går såklart också att be andra bibliotek beställa hem den om den saknas! Vill du ha ett eget exemplar kan du hitta det på nätbokhandlar och kanske i din lokala bokhandel.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com