Utställningen Makt/Egenmakt

Om projektet, publikationen och utställningen

Föreningen Omforma har sedan hösten 2017 arbetat med projektet Makt/Egenmakt som består av flera delar. Dels är det projektet i sin helhet men framför allt en vidareutveckling av undersökningen som publicerades i boken Omforma strukturerna i designbranschen 2016.

Under våren 2018 utlyste Omforma ett open call dit alla typer av designers var välkomna att söka. Detta var för att få ett bra urval av verksamma designers till utställningen om Makt/Egenmakt. Utav alla sökande valdes 8 utställare. Fem av utställarna är valda av en jury och de resterande tre är kurerade av Omforma.

Utställningen öppnar den 23 november 2018 på Malmö Form/Design Center och visas sex veckor. I samband med detta lanseras ett magasin med samma namn med artiklar om designindustrin, om makt och om egenmakt.

Medverkande utställare är:

Vanessa Fernandez

BOOM!

Malin Busck

Emelie Röndahl

Dawn Wong Hang Yue

Majority Design

Catherine Anyango Grünewald

Stoorstålka

Utställarna spänner över en bred vidd av design och designers som verkar på olika sätt utanför normen inom designbranschen.

Juryn bestod av:
Samir Alj Fält, inredningsarkitekt, lärare på Konstfack och grundare av Design Lab Skärholmen

Em Fexeus, konstnär och designskribent

Emilia Wärff, produktdesigner, dansare och koreograf på Danskompaniet Spinn.

Juryn är utvald med omsorg av Omforma både för sina djupa kunskaper inom design och av arbete med och inom olika maktstrukturer i vår bransch.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com